top of page

Online Marketing voor de kinderopvang

Het afgelopen decennium heeft er een ware aardverschuiving plaatsgevonden op het gebied van marketing voor kinderopvangorganisaties. Waar er tien jaar geleden slechts een kleine bijrol was weggelegd voor online marketing is dit nu het belangrijkste instrument om nieuwe klanten aan te trekken.

 

Ga maar na. Wat is het eerste dat iemand doet wanneer hij op zoek is naar een kinderopvangorganisatie? Google wordt geopend en met een simpele zoekterm zie je zo welke mogelijkheden er zijn. Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie gevonden wordt? En dat die potentiële nieuwe klanten vervolgens voldoende geïnteresseerd raken om een rondleiding in te plannen? Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op onlinemarketinggebied en specialiseren ons in kinderopvangorganisaties. Wij delen deze kennis graag metu zodat we uw potentiële klanten zo goed mogelijk weten te bereiken.

 

Wij bekijken waar uw doelgroep zich bevindt en hoe wij deze het beste voor u kunnen bereiken met de juiste boodschap. Middelen die we daarbij gebruiken zijn:

Websites speciaal voor de kinderopvang

SEO – Zoekmachine-optimalisatie

 

SEO (Search Engine Optimization) is de kunst van het goed vindbaar zijn met uw website in de gratis zoekresultaten van Google. Zorg dat de techniek van uw website in orde is, de content interessant is en dat u voldoende autoriteit bent in de ogen van zoekmachines.

 

Voor veel kinderopvangorganisaties loont het om zich te richten op lokale zoekmachine-optimalisatie. Hierbij worden er technieken toegepast om juist in de lokale omgeving beter vindbaar te worden. Ideaal voor kinderopvangorganisaties met een zeer lokaal klantenbestand.

Lees meer over zoekmachine-optimalisatie

 

Online adverteren

Met behulp van online advertenties is het gemakkelijk om meer bezoekers naar uw website te krijgen. Hierbij kunt u denken aan advertenties op Facebook of advertenties bovenaan in Google.

SEA zijn de advertenties die bovenaan de pagina in Google staan. Hier betaalt u per klik voor. Dit is een gemakkelijke manier om snel voor meer verkeer naar uw website te zorgen. Adwords biedt veel mogelijkheden omdat u heel specifiek uw zoektermen en overige opties kunt kiezen. Uw advertenties alleen tonen aan mensen binnen een bepaalde straal van uw vestiging? Check. Meer vertoond worden aan mensen die uw website al eens bezocht hebben? Check. Wij hebben ruime ervaring in het opstellen van Adwords campagnes voor kinderopvangorganisaties. We kunnen daardoor goed inschatten welke zoekwoorden de juiste geïnteresseerden aantrekken tegen de juiste CPC (cost per click).

Lees meer over online adverteren

 

E-mailmarketing

 

E-mailmarketing biedt veel mogelijkheden om met uw huidige doelgroep in contact te blijven, maar biedt ook mogelijkheden om mensen die nog geen klant zijn over de streep te trekken. We kunnen u helpen bij het opstellen en het professioneel versturen van grote hoeveelheden e-mails. Ook hebben we adressenbestanden tot onze beschikking waarmee bijvoorbeeld een groep zwangere vrouwen in een bepaalde regio gemaild kan worden.

Lees meer over e-mail marketing

CRO – Conversion Rate optimization

 

Conversie-optimalisatie is de kunst van bezoekers de juiste handelingen op uw website uit te laten voeren. Zorg dat zo veel mogelijk mensen die uw website bezoeken ook converteren naar een klant, of een aanvraag voor een rondleiding indienen. We hebben diverse tools waarmee we u kunnen helpen om pijnpunten te identificeren en weg te nemen. 

 

Lees meer over conversie optimalisatie

Google Analytics

 

Meten is weten. Maar helaas komen we nog veel organisaties tegen die weliswaar Google Analytics op hun website actief hebben, maar eigenlijk niks doen met de inzichten die daaruit kunnen volgen. Door Google Analytics op de juiste manier te implementeren weet u in één oogopslag hoe mensen uw website gebruiken, of ze converteren en waar er eventueel iets mis gaat. Via welke kanalen zijn de bezoekers op uw website gekomen en wat werkt wel en wat werkt niet? Wij helpen u met onze kennis graag aan een doelgerichte implementatie van Google Analytics waar u zonder veel moeite dagelijks interessante managementinformatie uit kunt halen.

Lees meer over Google Analytics

 

Heeft u geen idee waar u moet beginnen bij het opzetten van een onlinemarketingstrategie? Neem geheel vrijblijvend contact op zodat we samen kunnen kijken waar voor u winst te behalen valt.

Uw website is toch het visitekaartje van uw bedrijf. Met een mooie en overzichtelijke website zorgt u ervoor dat uw websitebezoekers vinden wat ze nodig hebben en op uw website blijven. Onze websites werken perfect op alle mobiele apparaten (mobile friendly) en worden standaard geleverd met onze netto-opvangcalculator.

Lees meer over onze websites

bottom of page