top of page

SEO: Zoekmachine-optimalisatie voor kinderopvangorganisaties

Techniek

 

Techniek is vaak een ondergeschoven kindje van zoekmachine-optimalisatie, maar doet zeker niet onder qua belang. Met techniek bedoelen we onder andere: snelheid en mobielvriendelijkheid. Wist u dat sinds eind 2017 Google over is gegaan op “Mobile first indexing”. Het is daardoor dus nóg meer van belang dat bezoekers uw website goed op een mobiel apparaat kunnen bedienen.

 

Daarnaast is het ook van belang dat de technische structuur van uw pagina’s goed in orde is. Wij analyseren uw volledige website en komen met concrete aanbevelingen hoe wij uw website technisch nog beter kunnen maken voor een betere gebruikerservaring en betere vindbaarheid online.

           

(Link-)Populariteit

 

Elke keer dat een andere website naar uw website linkt,wordt dat door Google gezien als een stem van vertrouwen. Immers, die website vertrouwt uw website genoeg om haar bezoekers naar u door te sturen. Hoe meer links u heeft, hoe sterker uw website zal zijn in de ogen van Google. Het loont daarom om een actieve linkbuilding-strategie te voeren. Wij helpen u om de juiste pagina’s te vinden die u aan de juiste links kunnen helpen.

 

Met zoekmachine-optimalisatie (in het Engels ook wel afgekort tot SEO: Search Engine Optimization) worden de gratis vermeldingen in zoekmachines zoals Google bedoeld. Om beter vindbaar te worden zijn drie onderdelen belangrijk, hieronder kort toegelicht:

Content

 

De uitspraak “Content is king” heeft u vast en zeker wel eens gehoord. Heeft uw website de juiste content waar mensen naar op zoek zijn? Kan de content goed begrepen worden door zoekmachines? Graag kijken wij met u mee naar de content op uw website en adviseren u over te maken wijzigingen om beter vindbaar in Google te worden.

Lokale zoekmachine-optimalisatie

Lokale optimalisatie wordt steeds belangrijker voor het goed vindbaar zijn in uw lokale omgeving. Google toont steeds vaker een klein 'Google Maps'-kaartje met 3 lokale resultaten. Om in deze resultaten naar voren te komen, is het belangrijk om te optimaliseren op andere factoren zoals Google My business, lokale linkbuilding en reviews. Ook hier helpen en adviseren wij u uiteraard graag bij!

bottom of page